Γλειφιτζούρια από σοκολάτα και κορν φλέικς, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ή σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. κορν φλέικς
  • καλαμάκια για γλειφιτζούρια (σε είδη πάρτι)

Κομμάτια: 10-15, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2-3 ώρες

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει. Δηλαδή, όταν τη δοκιμάσουμε να είναι κρύα στα χείλη μας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από τη σοκολάτα και τις χύνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργώντας μικρούς ακανόνιστους δίσκους. Σε κάθε ένα απ’ αυτούς σκορπίζουμε κορν φλέικς έτσι ώστε να κολλήσουν επάνω και τοποθετούμε από ένα καλαμάκι για γλειφιτζούρι. Αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθούν. Ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για να μην πάρουν υγρασία.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.steliosparliaros.gr/paidika/paidika-snack-kerasmata/glifitzouria-sokolata-korn-flakes/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *