Γκοφρέτες, από τον Άκη και το Akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 75 αλμυρά κρακεράκια (2Χ5)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. σκόνη μπισκότου τύπου digestive (χτυπημένα στο μπλέντερ)
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα
  • 100 γρ. σκούρα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 160 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή για διακόσμηση

 

Clock

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

8
Μερίδα/ες
Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη σκόνη μπισκότου, την καστανή ζάχαρη, το γάλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ξεκινάμε και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει το βούτυρο αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σκούρα κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύπυμε λίγο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα (σε περίπτωση που το μείγμα βγάλει λάδια, μη φοβηθείτε, συνεχίστε την εκτέλεση της συνταγής, υπάρχει περίπτωση να παραβράσατε το μείγμα).
  • Σε ένα ταψάκι 20 Χ 25 εκ. στρώνουμε μια στρώση από τα κρακεράκια.
  • Από πάνω ρίχνουμε το μισό από το ζεστό μείγμα με τη σοκολάτα και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα κρακεράκια.
  • Με προσοχή ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Από πάνω κάνουμε μια τρίτη στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.
  • Το φυστικοβούτυρο το λιώνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό. Όταν λιώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα τότε το ρίχνουμε πάνω από την τελευταία στρώση από κράκερ.
  • Λιώνουμε σε ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί). Την βάζουμε σε κορνέ.
  • Πάνω στην τελευταία στρώση του ταψιού, κάνουμε γραμμές με την λευκή σοκολάτα, παράλληλες με την μικρή πλευρά του ταψιού. Με ένα μαχαίρι τραβάμε κάθετες γραμμές ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο (ψαροκόκκαλο) πάνω στο γλυκό μας.
  •  Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο όπου το αφήνουμε για πάνω από 4 ώρες μέχρι να κρυώσει για να μπορέσουμε έπειτα να το κόψουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Tip
Διατηρούνται τυλιγμένες με μεμβράνη εντός ψυγείου για 2-3 ημέρες!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Γκοφρέτες, από τον Άκη και το Akispetretzikis.com!”

  1. Ο/Η polu wraia! tha mporousate na mou peite sas parakalw gia ta almura krakerakia? λέει:

    Μήνυμα

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Γειά σου Κατερίνα! Υποθέτω πως ο Ακης εννοεί τα μικρά στενόμακρα (2χ5) κρακεράκια που είναι σε κίτρινη συσκευασία. (Νομίζω τα pick crackers).

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *