Καριόκες ταψιού, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το αγαπημένο μας γλύκισμα σε μία διαφορετική εκδοχή. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας προτείνει καριόκες ταψιού. Ένα γλυκό που θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι, λόγω της τέλειας, σοκολατένιας γεύσης του και όχι μόνο.
ΤΕΜΑΧΙΑ: 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1Ω 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, τριμμένα

400 ml ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

100 ml βούτυρο, λιωμένο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

30 γρ. κακάο

30 ml κονιάκ

1 βανιλίνη

 Για την επικάλυψη:

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

5Ο γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   742  37%
ΒΑΖΑΛίπος    43.3g   62%
ΒΑΖΑKορεσμένα   22.2g   111%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   11.4g   23%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   79.8g   31%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   56.6g   63%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.3g  5.00%
ΒΑΖΑΙνες   4.6g   19%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα μπισκότα, το ζαχαρούχο γάλα, τα καρύδια, το λιωμένο βούτυρο, το κακάο, το κονιάκ, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 25Χ25εκ., το λαδώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε ομοιόμορφα το παραπάνω μείγμα στο εσωτερικό του, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3Για την επικάλυψη: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο και τα λιώνουμε. Μόλις λιώσουν, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την επικάλυψη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
4Σύνθεση: Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την επικάλυψη και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.
5Ξεφορμάρουμε την γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας με ένα ίσιο μαχαίρι και σερβίρουμε.

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς επιθυμούμε.

2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με λικέρ.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kariokes-tapsiou

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *