Καριόκες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Καριόκες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας!!! Με ειδικό εργαλείο πχ. κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς γίνονται υπέροχο κέρασμα για γάμο και αρραβώνα!!!! Σκούρα σοκολάτα???? εντός τυλιγμένη με λευκή σοκολάτα εκτός…η τελειότερη σύμπραξη σοκολάτας σε ένα γλυκό!!!! ????

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Σας έχω τέλειο κέρασμα για γιορτή και γενέθλια! Όσο η θερμοκρασία είναι ακόμη ελεγχόμενη τα σοκολατένια κεράσματα παραμένουν πρακτικά…Όπως οι καριόκες που θα σας δείξω σήμερα!

Πάμε ευθύς αμέσως στα υλικά:

Για 25 κομμάτια μεσαίου μεγέθους χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

  • 2 κουτ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη (ή 3 για πιο γλυκιά γεύση)

  • 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο

  • 1 κουτ.σ. γεμάτη μέλι

  • 100 γρ. κουβερτούρα υγείας

  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή baileys

  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλια

  • 1/2 πακέτο μπισκότα βουτύρου θρυμματισμένα (όχι σκόνη)

  • 2 πακέτα φρυγανιές αλεσμένες στο multi

  • 1 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα θρυμματισμένη (όχι σκόνη)

  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

  • γαρίφαλο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού του γλυκού

  • 650 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

  • καρυδόψιχες ολόκληρες για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη κι αφού λιώσει προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα, το μέλι, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και την άχνη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.

  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα ενώνουμε με το μείγμα της κατσαρόλας.

  • Στρώνουμε σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να φτάνει το χαρτί μέχρι ψηλά στα τοιχώματα.

  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το στρώνουμε σε ίσο πάχος με σπάτουλα ή την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.

  • Σκεπάζουμε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρί φροντίζοντας να μείνει ρευστή για όσο θα τη χρειαστούμε.

  • Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε με μαχαίρι λάμα σε χοντρές φέτες ίσου πάχους. Αφήνουμε τις μισές μέσα στην κατάψυξη και βουτάμε τις άλλες μισές μία-μία μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Στραγγίζουμε από την περίσσια σοκολάτα με τη βοήθεια 1 μικρού κουταλιού μαζί με 1 μικρό πιρούνι. Τοποθετούμε τις καρόκιες μέσα ταψιά στρωμένα μεαντικολλητικό χαρτί. Σ’ αυτό το σημείο διακοσμούμε με μια καρυδόψιχα πάνω σε κάθεκαριόκα να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες καριόκες που κρατήσαμε στην κατάψυξη.

  • Βάζουμε τα γλυκά τα σταθούν στη συντήρηση του ψυγείου κι έπειτα τα τυλίγουμε -εάν-θέλουμε με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο!


Τα γλυκά αυτά συντηρούνται για πολύ καιρό στο ψυγείο.

Σημ: Εάν η ζύμη στο πλάσιμο μοιάζει πολύ μαλακή προσθέτουμε επιπλέον σκόνη φρυγανιάς!

Καλή επιτυχία 🙂

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/06/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR1TgHkNgSZr_2GiA7Brckpwnbhqe7lVgaT8tr3kVtnwFSCu1CdBTySPc2M


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *