Νηστίσιμες Καριόκες από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ για  40 κομμάτια περίπου
700 γρ τρίμμα από μπισκότα Μιράντα η Πτι μπέρ η νηστίσιμα κουλουράκια η κέικ

150 γρ τριμμένα καρύδια στο μούλτι

4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο

3 κουταλιές της σούπας κόντιτα η κομματάκια από γλυκά του κουταλιού που έχετε στο σπίτι

 Για το σιρόπι:

1,1/2 φλιτζάνια ζάχαρη+1 φλιτζάνι νερό + 1 φλούδα πορτοκαλιού +1 σφηνάκι

καλό κονιάκ βρασμένα μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά)

180 γρ λιωμένη φυτική μαργαρίνη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ
1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος

400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη

 

   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε τα υλικά για το σιρόπι.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Βάλτε σε ένα μπολ τα καρύδια ,το τρίμμα των μπισκότων( η του κέικ κτλ)

το κακάο και τα κόντιτα.

 

 

kar3

Ρίξτε την λιωμένη μαργαρίνη.

Προσθέστε το σιρόπι και ανακατέψτε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πλάστε σε μπαστούνια, τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου.

 

Φτιάξτε την γκανάς.

Βάλτε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Ρίξτε μέσα την κουβερτούρα .Ανακατέψτε να λιώσει.

Προσθέστε το μέλι και την φυτική μαργαρίνη.

Μετά από την ώρα στην κατάψυξη βγάλτε το μπαστούνι και κόψτε σε φέτες πάχους ενός δακτύλου..

kar2

 

 

kar1

Βουτήξτε τα στο γλάσο και αφήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος ..

 

kar(f)SMALL

Αν θέλετε όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο τυλίξτε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο.

Φυλάξτε τις σε κρύο μέρος η στο ψυγείο.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=17146


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *