Τούρτα, αποθέωση της σοκολάτας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mια εκπληκτική,  σοκολατένια τούρτα,  αφιερωμένη από την Ρένα μας στο sokolatomania.gr! <3 

YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

9 μεγάλα φρέσκα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

4 βανιλέτες

λίγο αλάτι 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμείξτε το αλεύρι , το κόρν φλάουερ , το κακάο, το μπαίκιν και το αλάτι σε ένα μπώλ.

Προσθέστε το το μείγμα των αλεύρων λίγο -λίγο .

Βουτυρώστε και αλευρώστε το σκεύος σας (30 εκ διάμετρο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο(150-160c) φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Κόψτε μόλις κρυώσει καλά σε 3 κομμάτια..

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Αν θέλετε να την φτιάξετε ψηλή ( αμερικάνικο στύλ-3 γεμίσεις / 4 παντεσπάνια)

όπως την κάναμε εμείς ,φτιάξτε 2 παντεσπάνια ..

Οι βάσεις που θα σας περισσέψουν διατηρούνται στην κατάψυξη τυλιγμένες σε διάφανη

μεμβράνη  για αρκετό καιρό για την επόμενη τούρτα σας .

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 

Διαλύστε μέσα σε 1 μεγάλη κούπα ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Cadbury

συν μια κουταλιά της σούπας κονιάκ και βρέξτε με αυτό το παντεσπάνι σας 

όταν αρχίσετε να στήνετε την τούρτα σας .

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1,1/2 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος

6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

4 βανίλιες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

400 γρ κουβερτούρα η σοκολάτα πραλίνα λιωμένη σε μπαίν μαρί (χλιαρή )

 

Χτυπήστε τα 3 πρώτα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.

Λιώστε την σοκολάτα . Αφήστε την να κρυώσει και αναμείξτε την με μια μαρίζα 

μέσα στην σαντιγί σας. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει…

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

180 γρ κρέμα γάλακτος Αρλα 35%

 

Βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.

Τραβήξτε από την φωτιά.

Ρίξτε μέσα την σοκολάτα και αφήστε να σταθεί για 4-5 λεπτά.

Ανακατέψτε να λιώσει εντελώς και ρίξτε μέσα μια κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο

και μια κουταλιά της σούπας μέλι..

Αφήστε την να κρυώσει αλλά όχι τόσο ώστε να σφίξει.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βρέξτε  την πρώτη βάση από το παντεσπάνι και στρώστε κρέμα..

Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι κτλ.

Καλύψτε όλη σας την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα…

Ισιώστε με μια σπάτουλα. Βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα ..

Στρώστε από πάνω την γκανάς .

Αφήστε την να τρέξει προς τα κάτω (σαν δάκρυα σοκολάτας) …

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Χρησιμοποιήστε για την διακόσμηση  σοκολατένιες λιχουδιές που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ.

Ορεο κούκις, Κίντερ Μπουένο,Μαλτίζερς κτλ.

Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε ένα κομμάτι από αυτή την τούρτα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=29950
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *