Τούρτα σοκολάτας (fudge), από τον Πέτρο Συρίγο!

Λαχταριστή σοκολατένια τούρτα που θα ανταμείψει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

 Προετοιμασία : 20 min

Χρόνος Ψησίματος : 15 min

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. κακάο
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. σόδα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 200 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 5 γρ. βανίλια
  • 200 ml καυτό νερό

Για το frosting

  • 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. κουβερτούρα για το ντεκόρ
Δείτε το video:  https://youtu.be/X9wkxo7utPc

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  1.  Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
  4. Σε δύο χαμηλά ταψιά φούρνου 22×32 εκ. βάζουμε στις γωνίες ελάχιστο απ’ το μείγμα και κολλάμε μία λαδόκολλα από πάνω.
  5. Απλώνουμε το μισό μείγμα παντεσπάνι πάνω στη λαδόκολλα, σε κάθε ταψί.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο τα παντεσπάνια και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το frosting

  1.  Κόβουμε τα 170 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει και γίνεται κολλώδες, σαν πραλίνα.
  4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

Για το στήσιμο της τούρτας

  1.  Κόβουμε περιμετρικά το κάθε παντεσπάνι για να ισιώσει και μετά σε 3 λωρίδες.
  2. Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα παντεσπάνι και από πάνω λίγο frosting. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα παντεσπάνια.
  3. Ψιλοκόβουμε τα 80 γρ. κουβερτούρα και γαρνίρουμε την τούρτα.

 

https://petros-syrigos.com/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82-fudge/

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *