Καριόκες Ταψιού(Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες!

Συστατικά
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
  • 150 γρ. κέικ της επιλογής σας
  • 150 γρ. ξηρούς καρπούς
  • 50 ml κονιάκ
  • 20 γρ. κακάο ΙΟΝ

Υλικά για την γκανάζ σοκολάτας

  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα IΟΝ patisserie
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος

 

 

Δείτε το Videohttps://youtu.be/A_QDKSjyfRs

Μέθοδος

Σε ένα μούλτι, τρίβουμε πρώτα τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη και αμέσως μετά, τρίβουμε το κείκ και τα αδειάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, χοντροτρίβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους αδειάζουμε και αυτούς στο μπολ.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνουν ένα ζυμαράκι.

Τέλος, αδειάζουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί ή πυρέξ 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πιέζοντας με την μαρίζ, το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού στο σκεύος μας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εκτέλεση για την γκανάζ
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το βούτυρο, μαζί με την κουβερτούρα, που έχουμε σπάσει σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.

Επικάλυψη
Αφού περάσει η μισή ώρα που έχουμε τοποθετήσει το ταψί στο ψυγείο, αδειάζουμε την γκανάζ, πάνω από το παγωμένο μείγμα της καριόκας, την στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια παλέτα και τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Τέλος, κόβουμε καριόκες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/kariokes-tapsiou/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *