Λουκούμια με σύκο και κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Συστατικά
- 400 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ φρέσκα σύκα (ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα)
- 15 γρ σκόνη ζελατίνη
- 90 γρ ζάχαρη άχνη
- 55 γρ corn flour
- 1 γρ κρεμόριο
- 25 γρ νερό
- Για το ντεκόρ
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ corn flour
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, μαρίζ, λεκάνη, κατσαρόλα, φόρμα ή ταψάκι φούρνου, αντικολλητική μεμβράνη, μαχαιράκι, πινέλο, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θερμόμετρο για τρόφιμα (προαιρετικά).
Οδηγίες
- 1.Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και τα φρέσκα σύκα (ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα) και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας με το σύρμα τακτικά.
- 2.Περίπου στα 8 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε την ζελατίνη σε σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- 3.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το corn flour, το κρεμόριο και το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- 4.Προσθέτουμε το μίγμα της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα για 10 επιπλέον λεπτά περίπου (πάντα σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα και να αρχίσει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
- 5.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τοποθετούμε το μίγμα λουκούμι σε σεμιζαρισμένο ταψάκι (σεμιζαρισμένο: Με λίγο ηλιέλαιο αλειμμένο με ένα πινέλο εσωτερικά). Απλώνουμε άμεσα με μια μαρίζ επίπεδα όλη την επιφάνεια.
- 6.Μόλις κρυώσει εντελώς σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες στο εξωτερικό περιβάλλον.
- 7.Την επόμενη ημέρα μεριδοποιούμε με ένα μαχαίρι κατά βούληση και εάν θέλουμε τοποθετούμε τα λουκούμια σε μια λεκάνη με ίση ποσότητα ζάχαρης άχνης και corn flour για να πασαλειφθούν ομοιόμορφα και να μην κολλάνε μεταξύ τους.
- 8.Στην συνέχεια τα τινάζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο εξωτερικό περιβάλλον ακάλυπτα.
- 9.Για το ντεκόρ επικάλυψης: Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπέν-μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μόλις φτάσει περίπου τους 40 0C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπέν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 10.Στην συνέχεια βουτάμε το κάθε τεμάχιο λουκούμι σύκου π.χ μέχρι την μέση, σε σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ.
- 11.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- 12.Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
- Μερίδες : 40
- Έτοιμο σε : 50 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Μους γιαουρτιού με γεύση βανίλια σοκολάτα και φράουλες, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Κουλούρια πορτοκαλιού με επικάλυψη ION Serano, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Χειμωνιάτικη Πάβλοβα Black Forest, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Κέικ με Nucrema ION, κακάο, μπανάνα και σταγόνες μαύρης σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ions...
Κατηγορίες
Tags
brownies cheesecake cheesecake σοκολάτα stevia Αγαπημένη μας ION! Μωσαϊκό Ρένα Κώστογλου Σόφη Τσιώπου άρθρα-δίαιτα άρθρα-διατροφή άρθρα-σοκολάτα άρθρα-υγεία γιαούρτι γλυκά ψυγείου διαβήτης ινδοκάρυδο κέικ νηστίσιμο κέικ σοκολάτας καραμέλα κεικ κετογονική διατροφή κορμός λεμόνι λευκή σοκολάτα μανταρίνι με 3 υλικά μελομακάρονα μους μπάρες μπανάνα μπισκότα νηστισιμο παγωτό σοκολατάκια σοκολατόπιτα τάρτα σοκολάτα ταρτα ταχίνι τιραμισού τούρτα σοκολάτα τρουφάκια υγιεινά φράουλεs χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς γλουτένη
Αφήστε μια απάντηση