Πανεύκολο fudge με μανταρίνι, αμύγδαλα και φυστίκια, η με καρύδια, από το sokolatomania.gr!

Υλικά

500 gr. κουβερτούρα κλασσική

Ι κονσέρβα (397gr) γάλα ζαχαρούχο.

1  γεμάτη κουτ.σούπας βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα φιλέ

το ξύσμα από 2 μανταρίνια ακέρωτα

2 κουταλιές  σούπας λικέρ μανταρίνι  (προαιρετικά)

1 κουτ.σούπας φυστίκια Αιγίνης κομμένα στα δύο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε  μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα, το βούτυρο , το λικέρ (προαιρετικά) και τέλος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε για πολύ λίγο τα αμύδαλα στο grill του φούρνου ανακατεύοντας τα συνεχώς και  προσέχοντας μην μας καούν και τα ρίχνουμε όπως είναι ζεστά  στο μίγμα της σοκολάτας.Τέλος προσθέτουμε  το ξύσμα από τα μανταρίνια, τα φυστίκια ( (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.

Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη  ένα ταψάκι διαστάσεων 23χ 30 (περίπου)  και αδειάζουμε το μίγμα μας  απλώνοντας το με ένα μαχαίρι. σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε το ταψί στην συντήρηση για 3, 4 ώρες.

Τουμπάρουμε προσεχτικά σε στενόμακρο δίσκο, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε στενόμακρες ράβδους και μετά σε  μικρά τετράγωνα.

Διατηρούμε  σε κλειστό δοχείο  στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη.

Σημείωση: αν έχουμε χρησιμοποιήσει το λικέρ, το μίγμα μας θα είναι πιο σκληρό και  λίγο πιο δύσκολο να το απλώσουμε .Αν όχι,   το fudge  μας θα είναι πιο μαλακό.

hqdefault

 

Αν θέλετε fudge με καρύδια τα υλικά είναι τα εξής:

500 gr. κουβερτούρα κλασσική

Ι κονσέρβα (397gr) γάλα ζαχαρούχο.

1  γεμάτη κουτ.σούπας βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού γεμάτο ως πάνω  καρύδια  χοντροκομμένα  (Τα ρίχνουμε στο μίγμα αφού τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο, ΟΧΙ ΣΤΟ GRILL)

Αρχική συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olivemagazine.gr

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9-fudge/

28655x400

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



4 απαντήσεις στο “Πανεύκολο fudge με μανταρίνι, αμύγδαλα και φυστίκια, η με καρύδια, από το sokolatomania.gr!”

  1. Ο/Η Vivian koutoulas λέει:

    Thelo na simeteho sto block sas thank you !!

  2. Ο/Η Name: λέει:

    Αν λέγατε και από που πήρατε τη συνταγή τι καλά που θα ήταν…

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Η συγκεκριμένη συνταγή, η παρόμοια συναντιέται σε αμέτρητα blogs και sites. Tην διάβασα για πρώτη φορά στο olivemagazine και ανήκει στην κ.Ιωάννα Σταμούλου, επίσης παρόμοια έχει η κ. Ρένα Κώστογλου του Koykoycook.gr η κ.Μπέττυ Αγγελοπούλου του Taste of Life by Betty , και είμαι σίγουρη οτι κυκλοφορεί και σε άλλα blogs. Δεν διεκδικώ την πατρότητά της. Την τροποποίησα, πρόσθεσα διάφορα υλικά και την έφτιαξα πολλές φορές σε πολλές εκδοχές.

Γράψτε απάντηση στο Name: Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *