Μανταρινόπιτα, από το ola-nistisima.gr!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή με άρωμα πορτοκάλι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
1 & 1/2 κούπα νερό
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
Οδηγίες
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η μανταρινόπιτα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε την μανταρινόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.
https://ola-nistisima.gr/recipe/mantarinopita/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολο fudge με μανταρίνι, αμύγδαλα και φυστίκια, η με καρύδια, από το sokolatomania.gr!
Μuffins μανταρινιού με γέμιση μάρτζιπαν και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Απίθανα Μανταρινο-Μελομάκαρονα, από το ola-nistisima.gr!
Νηστίσιµο κέικ πορτοκαλιού των 5', από την Αργυρώ μας!
Μανταρινάτο με 3 μόνο υλικά, από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!
Κέικ άκρως υγιεινό, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, πανεύκολο για... πολύ ψαγμένους , ΧΩΡΙΣ μίξερ, πεντανόστιμο, από τ...
Αφήστε μια απάντηση