Σοκολατάκια γεμιστά με αμύγδαλα και λεμόνι, από τον Γιώργο Τσούλη!







Μικρές μπουκίτσες απόλαυσης με γέμιση τραγανού αμύγδαλου και δροσερό άρωμα λεμονιού.
Ο chef Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει σοκολατάκια με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα!
Τεμαχια 16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα, καθαρισμένα (λευκά)
80 γρ. μέλι
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
60 ml χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
80 γρ. μέλι
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
60 ml χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
170 γρ. σοκολάτα λευκή
½ κ.σ. ηλιέλαιο
Τα σκεύη που θα χρειαστείς
Μετατροπέας Υλικών
Εκτέλεση
1.Σε ένα πολυκοπτικό βάζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει πούδρα.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε τη πούδρα αμυγδάλου, το μέλι, το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3.Πλάθουμε σε μπαλάκια των 25 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες να σφίξουν.
Για την επικάλυψη
4.Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο με τη μέθοδο μπεν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5.Περνάμε τα παγωμένα μπαλάκια μέσα από τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάλι στο ταψάκι. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.

#tsoulotip:
1. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι παγωμένο πριν περάσουμε την επικάλυψη σοκολάτας, για να μην διαλυθεί. 2. Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Δροσερό λεμονογλυκό στο ποτήρι, από το sintayes.gr!
Μπαβαρουάζ με λεμόνι από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο και τον Γαστρονόμο!
Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την ...
Μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Λεμονοπιτάκια αφράτα (lemon brioche buns), από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Bet...
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου !
Αφήστε μια απάντηση