Σοκολατάκια γεμιστά με αμύγδαλα και λεμόνι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μικρές μπουκίτσες απόλαυσης με γέμιση τραγανού αμύγδαλου και δροσερό άρωμα λεμονιού.

Ο chef Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει σοκολατάκια με βελούδινη επικάλυψη σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα!

Τεμαχια 16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
ΑΝΑΜΟΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

250 γρ. αμύγδαλα, καθαρισμένα (λευκά)
80 γρ. μέλι
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
60 ml χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι

 

Για την επικάλυψη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

170 γρ. σοκολάτα λευκή
½ κ.σ. ηλιέλαιο

Τα σκεύη που θα χρειαστείς
Μετατροπέας Υλικών

Εκτέλεση

1.Σε ένα πολυκοπτικό βάζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει πούδρα.
2.Σε ένα μπολ βάζουμε τη πούδρα αμυγδάλου, το μέλι, το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3.Πλάθουμε σε μπαλάκια των 25 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες να σφίξουν.

Για την επικάλυψη

4.Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο με τη μέθοδο μπεν μαρί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5.Περνάμε τα παγωμένα μπαλάκια μέσα από τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάλι στο ταψάκι. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

 1. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι παγωμένο πριν περάσουμε την επικάλυψη σοκολάτας, για να μην διαλυθεί.  2. Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatakia-ghemista-me-amyghdala-kai-lemoni?fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *