Σοκολατένια γλειφιτζούρια από την “Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

… δεν αντιστέκεται κανείς !

 


Υλικά 
115 γρ. ανάλατο βούτυρο
50γρ. ζάχαρη 
100γρ. καστανή ζάχαρη 
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
340 γρ. σοκολάτα
30 ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 


Εκτέλεση
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης( την καστανή και την λευκή) και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και χνουδωτό μείγμα. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίστε να ανακατεύετε . Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα . Βάλτε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίστε το ανακάτεμα . Τοποθετήστε τη ζύμη σας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάλτε σε ένα ταψί , αντικολλητικό χαρτί . Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την σε μπάλες . Σε κάθε μπάλα που ανοίγετε εισάγετε ένα ξυλάκι και τοποθετήστε τες στο ταψί που έχετε προετοιμάσει . Βάλτε τις μπάλες στο ψυγείο και παγώστε τες για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί . Βγάλτε τις μπάλες σας από το ψυγείο και βουτήξτε τες στη λιωμένη σοκολάτα . Πασπαλίστε κάθε σας μπάλα με κομματάκια σοκολάτας και τα γλειφιτζούρια σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=810176822328081&set=a.376249332387501.95756.375739929105108&type=1&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *