Τόφι καραμέλας με καρύδια και σοκολάτα, από το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε κύβους

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • ½ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1 και ½ φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτες ΙΟΝ

  • 1/3 του φλιτζανιού καρύδια

Οδηγίες

  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

  • 2.Βάλτε σε ένα ρηχό ταψί, χαρτί ψησίματος.

  • 3.Απλώνουμε αμύγδαλα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • 4.Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.

  • 5.Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα γίνει σχεδόν καφέ χρώμα, περίπου 10 – 15 λεπτά.

  • 6.Αμέσως απλώνουμε το ζεστό μείγμα καραμέλας πάνω από τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας. Μετά από 1 με 2 λεπτά, απλώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας φροντίζοντας να γίνουν μια ενιαία στρώση. Συμπληρώνουμε βάζοντας τα καρύδια από πάνω.

  • 7.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες. Μετά σπάμε σε κομμάτια.

http://ionsweets.gr/recipe-items/%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *