Υπέροχα τρουφάκια από τη Βραζιλία, Brigadeiros από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Υλικά για 28-30 σοκολατάκια Brigadeiros

2 συσκευασίες (397 γραμμ. η καθεμία) ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι γλυκόζης
125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο κοσκινισμένο
150 γραμμ. τρούφα σοκολάτας

Brigadeiros

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι γλυκόζης και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να έρθουν σε βρασμό.
Τότε προσθέτουμε την κουβερτούρα και το κακάο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε το μίγμα για 10-12′ μέχρι να γίνει αρκετά πυκνό.
Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο, σηκώνουμε το κατσαρολάκι και το γέρνουμε προς το μέρος μας. Αν μείνουν υπολείμματα στον πάτο του, μπορούμε να το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).

Αδειάζουμε την τρούφα σε ένα βαθύ πιάτο, πλάθουμε το σοκολατένιο μίγμα σε μπαλάκια με διάμετρο 2.5 εκ. περίπου και τα ρολάρουμε μέσα στην τρούφα.
Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος για 2 ημέρες, αλλιώς διατηρούνται στο ψυγείο για 1 μήνα. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

– See more at: http://theonewithallthetastes.blogspot.gr/2013/03/brigadeiros-giveaway.html#sthash.TEA3abrM.dpuf

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *