Τάρτα με μήλο, χαλβά, σταφίδες, σοκολάτα και ταχίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή δική σας
  • 250γρ. χαλβά αμύγδαλου σε κυβάκια
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι σταφίδα ξανθή
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τη ζύμη σε ταψάκι μακρόστενο ή ταρτιέρα καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα. Ντύνετε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος, σκορπάτε πάνω της φασόλια ή ρύζι και ψήνετε τη ζύμη στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Στο μεταξύ σοτάρετε τα μήλα με το βούτυρο να μαλακώσουν και παράλληλα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ταχίνι. Ανακατεύετε μέσα και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αν χρησιμοποιήσετε.

Αφήνετε την ψημένη βάση της τάρτας να κρυώσει και σκορπάτε πάνω της ομοιόμορφα τα σοταρισμένα μήλα, το χαλβά και τις σταφίδες. Περιχύνετε την τάρτα με τη λιωμένη σοκολάτα και περιμένετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση πριν σερβίρετε την τάρτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για να φτιάξετε τη δική σας ζύμη: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε 250γρ. αλεύρι µε 50γρ. ζάχαρη και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί 150γρ. βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύετε µε τα δάχτυλά σας να γίνουν σαν βρεμένη άµµος. Προσθέτετε 1 κρόκο αβγού και 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό συνεχίζοντας ένα με ένα σύντομο ζύμωμα, μέχρι να ενωθεί η ζύµη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε µεµβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30΄πρίν την ανοίξετε με τον πλάστη σε φύλλο και την απλώνετε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Μία απάντηση στο “Τάρτα με μήλο, χαλβά, σταφίδες, σοκολάτα και ταχίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!”

  1. Ο/Η Hellenic raisins λέει:

    Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός (ultrafood) και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

Γράψτε απάντηση στο Hellenic raisins Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *