Τάρτα ψυγείου με κακάο και μπανάνα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η πιο τέλεια συνύπαρξη σοκολάτας – μπανάνας που έχετε δοκιμάσει!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:18€,
Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

 

Για τη γέμιση

  • 4 ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

Για τη ζύμη

  • 1 αυγό
  • 4 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. φρέσκο γάλα
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 3/4 φλιτζάνι κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύετε με τα χέρια σας γρήγορα για 3 λεπτά μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μπάλα. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να στερεοποιηθεί το βούτυρο.
2. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο κουζίνας, και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Στρώνετε το φύλλο σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα 22 εκατοστών και τρυπάτε την επιφάνειά της καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζετε την τάρτα με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζετε με όσπρια. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τα όσπρια και την ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την γέμιση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ. Βάζετε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε από την φωτιά και αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα 5 λεπτά να σταθεί και να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα. αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
4. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την διπλώνετε την μισή ποσότητά της στο μείγμα της σοκολάτας. Μεταφέρετε την υπόλοιπη σαντιγί σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
5. Ξεφορμάρετε την τάρτα και την τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Γεμίζετε την τάρτα με τη μισή κρέμα. αραδιάζετε τις μπανάνες στην επιφάνεια της κρέμας και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
6. Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και γαρνίρετε την επιφάνειά της, περιμετρικά, με ροζέτες σαντιγί. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για μπανάνα να βάλετε ανανά κονσέρβα στραγγισμένο.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/934

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *