Δίχρωμο γιαουρτοζελέ κεράσι μπανάνα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Δροσερό κι ευπαρουσίαστο, αυτό το επιδόρπιο φαντάζει ιδανικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα.. Δροσερός συνδυασμός βύσσινου και μπανάνας με βάση το ζελέ και το γιαούρτι εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο.

Τα υλικά μας για 1 μικρή φόρμα:

Για το ζελέ κεράσι

  • 1 φάκελος φρουί ζελέ με γεύση κεράσι

  • νερό  βάσει των αναλογιών που αναγράφονται στις οδηγίες του κουτιού

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)

  • φρέσκα κεράσια εκπυρηνωμένα

Για το γιαουρτοζελέ μπανάνα:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

  • 1 φάκελος φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)

  • *νερό βάσει των αναλογιών που αναγράφονται στις οδηγίες

  • τυποποιημένος χυμός μπανάνας (αντικαθιστώντας το κρύο νερό που αναφράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας του ζελέ μπανάνα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΖΕΛΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

*ΚΑΘΕ ΜΑΡΚΑ ΖΕΛΕ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΖΕΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΥΓΡΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΒΡΑΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΧΥΜΟ ΜΠΑΝΆΝΑ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ.

 

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το φρουί ζελέ κεράσι όπως ακριβώς αναγράφουν οι οδηγίες τις συσκευασίας. Εάν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση προσθέτουμε τη ζάχαρη, διαφορετικά την παραλείπουμε.

  • Στη φόρμα μας καλύπτουμε εσωτερικά τη βάση με κεράσια το ένα σφιχτά δίπλα στο άλλο για να μην φύγουν από τη θέση τους. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μισό ζελέ κεράσι να καλύψει τα κεράσια και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να σταθεί καλά το ζελέ. Το υπόλοιπο που μας περίσσεψε το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου ξεσκέπαστο μέχρι να το χρειαστούμε. Αφού κρυώσει το ζελέ και σταθεί βγάζουμε από το ψυγείο και προσεχτικά αδειάζουμε από πάνω με κουτάλι σιγά σιγά το υπόλοιπο ζελέ κεράσι που κρατήσαμε. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

  • Για το γιαουρτοζελέ μπανάνα: Φτιάχνουμε το ζελέ μπανάνα βάσει των οδηγιών της συσκευασίας προσέχοντας να αντικαταστήσουμε το μισό νερό με χυμό μπανάνας. Εάν θέλουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη για πιο γλυκιά γεύση διαφορετικά την παραλείπουμε. Αφήνουμε το μπολ με το ζελέ μπανάνα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει εντελώς κι έπειτα ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι ανακατεύοντας με σύρμα να ενωθούν καλά τα δύο υλικά και να προκύψει μια κίτρινη κρέμα.

  • Ρίχνουμε λίγο λίγο με κουτάλα το γιαουρτοζελέ μπανάνα πάνω από το κρύο ζελέ κεράσι και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ώρες, ιδανικά το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ.

  • Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε για λίγα λεπτά τη φόρμα σε μπολ με βραστό νερό (1-2) λεπτά κι έπειτα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

  • Γαρνίρουμε με σαντιγί,  φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε!

Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό πρώτα να πήξει καλά το ζελέ κεράσι κι έπειτα να ρίξουμε από πάνω το γιαουρτοζελέ μπανάνας διαφορετικά θα περάσει από κάτω και δε θα δείχνει όμορφο. Επιπλέον δεν κάνουμε απότομες και βιαστικές κινήσεις όταν ρίχνουμε τα μείγματα στη φόρμα.

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/05/blog-post_27.html?m=1&fb

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *