Τάρτες γεμιστές με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τραγανές τάρτες με βελούδινη καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος. Ένας απολαυστικός συνδυασμός που λιώνει στο στόμα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί είτε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, είτε με τα χέρια (αρχικά τρίβουμε τα υλικά με τα ακροδάχτυλά μας μέχρι να γίνουν ψίχουλα και έπειτα ζυμώνουμε με όλη την παλάμη μας μέχρι να σχηματιστεί ζύμη). Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, ώστε να μην κολλάει στον πλάστη, σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με ένα ατομικό τσέρκι ή με ένα πιατάκι σε αυτή τη διάμετρο και ένα μαχαίρι κόβουμε δίσκους 10-12 εκ. Τους στρώνουμε μέσα σε ατομικά ρηχά τσέρκια τάρτας, φροντίζοντας να καλύπτουν επαρκώς και τα τοιχώματα, και κόβουμε όση ζύμη εξέχει από αυτά. Καλύπτουμε κάθε ζύμη με μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να κρέμονται προς τα έξω. Γεμίζουμε τις τάρτες με ρύζι μέχρι πάνω (ώστε να μη φουσκώσουν στο ψήσιμο) και γυρνάμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις μεμβράνες με το ρύζι και ψήνουμε τις βάσεις άδειες, για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την γέμιση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά έως ότου αρχίσει να δένει το μείγμα και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε την κουβερτούρα γάλακτος. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε τον ανθό αλατιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά. Γεμίζουμε τις τάρτες και αφήνουμε στην άκρη να πήξει η γέμιση (1 ώρα). Διατηρούνται στο ψυγείο.

Tip:

Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε μια ενιαία τάρτα σε φόρμα διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 3 εκ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/tourtes-tartes/tartes/tartes-gemistes-me-karamelomeni-sokolata-galaktos/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *