Tarte tatin κυδώνι, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπάμε τις τάρτες, ακόμα και αν είναι “ανάποδες”, πόσο μάλλον όταν η γέμιση αποτελείται από φρούτα εποχής, όπως στην περίπτωσή μας, το κυδώνι.

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε λίγη ώρα το φύλλο σφολιάτας εκτός κατάψυξης για να ξεπαγώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα και να γίνουν καραμέλα. Αδειάζετε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 20εκ. και την αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Στραγγίζετε καλά τις φέτες γλυκό κυδώνι και τις τοποθετείτε με τη σειρά πάνω από την κρύα καραμέλα.

Βήμα 3

Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας και το κόβετε στο σχήμα και το μέγεθος του ταψιού. Το τρυπάτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και σκεπάζετε με αυτό τα κυδώνια. Ψήνετε στo φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η σφολιάτα.

Βήμα 4

Μόλις η tarte tatin ψηθεί, τη βγάζετε από τον φούρνο και την ξεφορμάρετε αμέσως γυρίζοντάς την ανάποδα σε μία πιατέλα πολύ προσεκτικά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/tarte-tatin-kydoni/

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *