Μια απλή αλλά υπέροχη τάρτα λεμονιού, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!







Να έχετε ένα υπέροχο, πλήρες και γλυκό σαββατοκύριακο!
Υλικά για 8 κομμάτια
220 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:
Bάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Απλώνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτός στο μίγμα, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 15′ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού την τοποθετήσουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.











Αφήστε μια απάντηση