Σοκολατένια λεμονόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν υπάρχει πιο ανάλαφρο και δροσερό γλυκό από μία λεμονόπιτα. Όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό! Δοκιμάστε αυτή τη σοκολατένια λεμονόπιτα και θα μας θυμηθείτε.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη (ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλάει) σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όσο εξέχει από αυτό.

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με την αμυγδαλόσκονη, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 60-70 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και  σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Η τάρτα διατηρείται κατά προτίμηση εκτός ψυγείου.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/sokolatenia-lemonopita/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *