Αφράτη δίχρωμη μους σοκολάτα – πορτοκάλι, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:35′
Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες

Υλικά

Για τη μους σοκολάτα

    • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    • 60γρ. γάλα πλήρες
    • 1 κουτ. σούπας μέλι
    • 350γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη μους σοκολάτα πορτοκάλι

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 60γρ. γάλα πλήρες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 350γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί

Διαδικασία

Για τη μους σοκολάτα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το μέλι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να έχετε μια αφράτη μους.

Για τη μους σοκολάτα – πορτοκάλι: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να έχετε μια αφράτη μους.

Μόλις είναι έτοιμες και οι δυο μους και πριν σταθεροποιηθούν, όσο δηλαδή είναι ακόμα παχύρρευστες, τις ρίχνετε παράλληλα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή τις μοιράζετε σε ατομικά μπολάκια, έτσι ώστε η μια μους να αγκαλιάσει την άλλη.

Βάζετε το σκεύος στη συντήρηση έως ότου σταθεροποιηθούν οι μους. Τέλος, διακοσμείτε με ροδέλες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%cf%87%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%ac/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *