Μους κακάο με μέλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!







Mια μους δροσερή και ανάλαφρη…!
Τα υλικά μας για 3 μερίδες:
- 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μέλι
- 1 καπάκι λικέρ caffe-κακάο ή κουαντρό
- φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα
Πώς τις φτιάχνουμε:
- Σε έναν μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια σως και να λιώσουν οι σβόλοι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα για κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε και το ποτό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Παίρνουμε μία κουταλιά σαντιγί και την ενώνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί κανόνας απαλά διπλώματα από κάτω προς τα πάνω.
- Μοιράζουμε σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα της επιλογής -λόγω εποχής εγώ προτίμησα βανίλιες και σταφύλι- κι απολαμβάνουμε!!!
Καλή σας επιτυχία ❤️
Μαριφάνη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/08/9_9.html?m=1&fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"5 Πανίσχυροι Συνδυασμοί Με Μέλι Που Ενισχύουν Την Υγεία Σας", από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes....
Νηστίσιμη μους σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μους σοκολάτας με μύρτιλα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Δίχρωμη μους πορτοκάλι σοκολάτα χωρίς αυγά, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Vegan mousse η παγωτό σοκολάτα με κρέμα καρύδα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις της Κωνσταντίνας , από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση