Η τούρτα της Ελπίδας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ( για σκεύος διαμ. 18-20 cm)
3 μεγάλα αυγά
120 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κόρν φλάουερ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέστε το άρωμα
και τα αυγά ένα ένα.
Προσθέστε το αλεύρι (και το μπαίκιν) λίγο λίγο στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ετοιμάστε τσέρκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Βάλτε εσωτερικά στο τσέρκι αντικολλητικό χαρτί ( βουτυρώστε το ελαφρά).
Αν χρησιμοποιήσετε σκεύος αντί για τσέρκι στρώστε μέσα αντικολλητικό χαρτί και
βουτυρώστε το ελαφρά.
Αδειάστε το μείγμα, γεμίστε τα 2/3 από το τσέρκι και ψήστε για 40 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί, μόλις κρυώσει το σκεπάζετε να κρατήσει την υγρασία του και το κόβετε
συνήθως σε 3 κομμάτια.
Αν θέλετε την τούρτα σας πιο ψηλή (όπως κάναμε εμείς) φτιάξτε 2 παντεσπάνια
και κόψτε το κάθε παντεσπάνι στα 2.
Φτιάξτε τα από την προηγούμενη μέρα .Έτσι θα κοπεί καλύτερα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .
Αφήστε να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
3 φάκελοι Γκαρνί Βανίλια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 φάκελοι Γκαρνί σοκολάτας
3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο σκόνη κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα σοκολάτα.
Συνεχίστε με μια στρώση κρέμα βανίλια..
Ποτίστε το επόμενο παντεσπάνι και στρώστε ξανά κρέμα σοκολάτα.
..Και ξανά κρέμα βανίλια..
Ποτίστε και το τελευταίο παντεσπάνι .
Με μια σπάτουλα καλύψτε όλη την τούρτα σας με την υπόλοιπη κρέμα βανίλια.
Ανοίξτε με τον πλάστη λευκή ζαχαρόπαστα πάνω σε πάγκο που έχετε πασπαλίσει
με άχνη ζάχαρη..Καλύψτε την τούρτα σας με την ζαχαρόπαστα.
Φτιάξτε τα διακοσμητικά της τούρτας σας.
Το τριαντάφυλλο και τα πράσινα φύλλα.
Τις πεταλούδες ..
Τα λουλουδάκια..
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ζαχαρόπαστα μοντελισμού (modelling sugarpaste).
Αφήστε τα να <στεγνώσουν> καλά και να στερεοποιηθούν προτού τα βάλετε στην τούρτα σας.
Κολλήστε στα με λίγο νεράκι η με βρώσιμη κόλλα.
Χρόνια πολλά…!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση