Κωκ σε παραλλαγή από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !

Μια απίθανη παραλλαγή της γνωστής μας τούρτας κωκ!

Συστατικά
  • 6 ασπραδια ειναι κάπου στα 210 γρ
  • 225 γρ αχνη.
  • 112 αλευρι μαλακο
  • 113 νισεστε
  • 2 βανιλιες

Για την κρέμα

  • 37 γρ άνθος αραβοσίτου με γευση βανιλια (που θελει βράσιμο)
  • 450 γρ γαλα
  • 5 κ.σ. ζαχαρη
  • 2 βανιλιες

Εκτός αυτού χρειαζόμαστε

  • 225 γρ βούτυρο
  • 10 κ. σούπας αχνη

Για το γλάσο θελουμε

  • 200 γρ. κουβερτουρα
  • 50 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 5 κ. σ. σούπας βούτυρο
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε το φουρνο στους 170 βαθμούς. Σε δυο φόρμες 24άρες βάζω στον πάτο λαδοκολλα.
  2. Τωρα κανουμε το παντεσπάνι: Χτυπαμε τα ασπραδια Καλα να αφρατεψουν αρκετα Καλα, ρίχνουμε σιγα σιγα και την αχνη και τις βανιλιες. Κοσκινίζουμε το αλευρι. Προσθέτουμε το αλευρι και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλα για να μην ξεφουσκώσει το μειγμα.
  3. Ρίχνουμε το χυλό μεσα στις δυο φόρμες και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο, στους 170 C για 20-25 Λεπτα , κανουμε και το τεστ με το ξυλακι γιατι κάθε φούρνος ψηνει διαφορετικά. Αφηνουμε μετα να κρυωσει. Ξεκολλάμε την λαδοκολλα.
  4. Φτιάχνουμε την κρεμα: Απο το γαλα παιρνουμε μερικές κουταλιές της σούπας και το ανακατεύουμε με το άνθος αραβοσίτου και τη ζαχαρη. Το υπόλοιπο το βαζουμε σε κατσαρολα να βρασει. Ρίχνουμε μεσα το ανακατεμένο κορν Φλάουερ και αφηνουμε να παρει μερικές βρασεις και να πήξει. Το περνουμε απο την φωτιά και βαζουμε επάνω μια μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφηνουμε να κρυώσει Καλα. Δεν κανει να ειναι ζεστη, οταν το ρίξουμε μετα στο βούτυρο γιατι θα μας χαλάσει η κρεμα μας.
  5. Χτυπαμε το βούτυρο με την αχνη πολυ καλα, να αφρατεψει η κρεμα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την κρεμα μεσα στο βούτυρο και χτυπαμε πάντα με το μιξερ Καλα. Αφηνουμε στο ψυγείο για λιγο να ησυχάσει.
  6. Μετα στήνουμε το κωκ μας. Βαζουμε επάνω σε έναν πάτο την κρεμα και απο πάνω τον άλλον πάτο. Βαζουμε την κουβερτουρα με το βούτυρο να λιώσει σε μπεν μαρι και αλείφουμε το κωκ. Αν θελουμε βαζουμε επάνω στους πατους πριν βαλουμε την κρεμα επάνω, λίγη μαρμελαδα κόκκινη.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/kok-se-parallagh.html



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *