Πανεύκολη σοκολατένια τούρτα-παγωτό, από το nestlenoiazomai!







Θα χρειαστείς
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με γέμιση βανίλιας (περίπου 200 γραμμάρια)
4 κσ βούτυρο λιωμένο
300 γρ παγωτό Nirvana Cookies and Cream, μαλακωμένο
150 γραμμάρια σοκολατένιο σιρόπι ή σαντιγί (προαιρετικά)
Οδηγίες
Άλεσε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανάμειξέ το με το βούτυρο σε ένα μπολ. Τοποθέτησε το μείγμα αυτό σε φόρμα με τσέρκι, διαμέτρου 25 εκατοστών και βάλτο στο ψυγείο να παγώσει. Εν τω μεταξύ, άσε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει και φτιάξε το σιρόπι σοκολάτας.
Για αυτό θα χρειαστεί να αναμείξεις 60 γραμμάρια νερό, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 30 γραμμάρια κακάο.
Βάλε τα 3 υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθέτησέ τα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακάτευε προσεκτικά να μην κολλήσει η ζάχαρη έως ότου το σιρόπι αρχίζει να γίνεται σφιχτό και το νερό δε ρέει τόσο εύκολα.
Αφού γίνει το σιρόπι άστο να κρυώσει κάπως. Άπλωσε ομοιόμορφα το μαλακωμένο παγωτό πάνω από το μίγμα της βάσης και ρίξε από πάνω το σιρόπι, χωρίς αυτό να είναι καυτό. Το σιρόπι θα αναμιχθεί με το παγωτό.
Προαιρετικά, μπορείς να ρίξεις από πάνω τρίμματα μπισκότου. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ώστε να παγώσει καλά το γλυκό. Βγάλε το γλυκό από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν το σερβίρεις για να μπορέσεις να το κόψεις πιο εύκολα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα-βανίλια με βύσσινο, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Τούρτα παγωτό με πραλίνα φουντουκιού, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!
Τούρτα-Παγωτό "Oreo" από τo sokolatomania.gr!
Τούρτα παγωτό με σοκολάτα και σαβαγιάρ, από το sintayes.gr!
Λαχταριστή τούρτα παγωτό με δημητριακά και πραλίνα φουντουκιού μόνο με 4 υλικά (VIDEO), από την Ειρή...
Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα με 4 υλικά, χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση