Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με μαρμπρέ κέικ, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γενέθλια και σοκολάτα πάνε πακέτο! Στα επόμενα γενέθλια που θα γιορτάσετε, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη σοκολατένια διώροφη τούρτα με μαρμπρέ κέικ και βουτυρόκρεμα με κακάο – σας εγγυόμαστε πως δεν θα απογοητευτεί κανένας καλεσμένος!

 

Συστατικά
Για μία διώροφη τούρτα διαμέτρου 16 εκ. Για το κέικ:

  • 270 γρ αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • ½ κτγ αλάτι
  • 170 γρ βούτυρο κρύο, τεμαχισμένο
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 120 μλ γάλα πλήρες
  • 160 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 80 μλ νερό βραστό

Για τη βουτυρόκρεμα και τη διακόσμηση:

  • 4 ασπράδια από μεσαία αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 350 γρ βούτυρο ανάλατο
Μέθοδος

Για το κέικ:

  1. Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή σαν άμμος.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
  5. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το κακάο με το καυτό νερό και το προσθέτουμε στο ένα από τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας ώσπου να ενσωματωθεί.
  6. Στρώνουμε δύο στρογγυλά τσέρκια των 16 εκ. με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  7. Γεμίζουμε τα τσέρκια εναλλάξ με κουταλιές από το σκέτο μείγμα κέικ και το μείγμα κέικ με κακάο.
  8. Με μια οδοντογλυφίδα, ανακατεύουμε το μείγμα, έτσι ώστε να σχηματιστούν τα «νερά» του μαρμάρου στο ψήσιμο.
  9. Ψήνουμε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40’ περίπου.
  10. Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγει στεγνή, έχει ψηθεί, οπότε το βγάζουμε από τον φούρνο.
  11. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να ψήσουμε τα κέικ από την προηγούμενη μέρα και όταν κρυώσουν καλά, να τα ξεφορμάρουμε και να τα τυλίξουμε με μεμβράνη, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα.

Για τη βουτυρόκρεμα, τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μεγάλη ταχύτητα, ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε νερό (ίσα ώστε να τη σκεπάσει), ανακατεύουμε και βράζουμε ώσπου να γίνει ένα σιρόπι που θα πιάσει τους 118-120 βαθμούς.
  3. Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το σιρόπι αργά και προσεκτικά, με το μοτέρ να κινείται.
  4. Όταν έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι, ανεβάζουμε σε μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε για αρκετή ώρα, ώσπου ο κάδος να μην καίει πια όταν τον ακουμπάμε με τα χέρια μας.
  5. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 40-50’’, τόσο ώστε να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει.
  6. Όταν ο κάδος είναι πια κρύος, προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκι-κομματάκι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και να έχουμε μια λεία βουτυρόκρεμα.
  7. Προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο χρώμα.
  8. Τοποθετούμε το ένα κέικ επάνω σε μια πιατέλα (ή ακόμα καλύτερα τροχό για τούρτες, αν έχουμε) και καλύπτουμε την επιφάνειά του με βουτυρόκρεμα.
  9. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα τα πλαϊνά και την επιφάνεια του κέικ.
  10. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και την επιφάνεια.
  11. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 30’.
  12. Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση βουτυρόκρεμας, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά παντού το κέικ.
  13. Τοποθετούμε όση βουτυρόκρεμα μάς έχει μείνει σε ένα κορνέ με ό,τι μύτη μας αρέσει και διακοσμούμε την τούρτα.
  14. Στολίζουμε με σοκολατένια sprinkles ή τρούφα ΙΟΝ.

 

Tip
Μεταμορφώστε αυτή τη συνταγή σε ένα εύκολο κέικ. Πολύ απλά, χρησιμοποιήστε μόνο τη συνταγή για το κέικ και μια ειδική φόρμα για bundt cake.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenia-tourta-genethlion-me-marbre-keik/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *