Τούρτα φερέρο ροσέ (ferrero rocher), από την Luise και το Radicio!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμη, πρωτότυπη τούρτα με αφράτο παντεσπάνι φουντουκιού, βουτυρόκρεμα πραλίνας και τραγανά φουντούκια. Από το radicio.com. 
4.5 αστέρια από 6 άτομα 



Προετοιμασία: 50 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα

 
Συνταγή για: 12 μερίδες περίπου 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: θερμίδες | Λιπαρά: γρ.




Υλικά συνταγής για το παντεσπάνι: 
Ζάχαρη100 γρ. 
Αυγά5 μεγάλα 
Τριμμένα φουντούκια200 γρ. 
Αλεύρι50 γρ. 
Κακάο25 γρ. 
Μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά σούπας 
Αλάτι1/3 κουταλάκι τσαγιού 


Υλικά συνταγής για τη βουτυρόκρεμα: 
Πραλίνα φουντουκιού250 γρ. (νουτέλα ή μερέντα ή άλλη της αρεσκείας σας) 
Βούτυρο150 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου) 
Άχνη ζάχαρη300 γρ. 


Υλικά συνταγής για τη διακόσμηση: 
Χοντροκομμένα φουντούκια100 γρ. 
Φερέρο6 – 8 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.



Οδηγίες: 


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε ένα ταψί 22 εκ. και στρώνετε τον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.
2. Ανακατεύετε μαζί τα τριμμένα φουντούκια, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Το κρατάτε για αργότερα.
3. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν (θα τριπλασιαστούν σε μέγεθος).
4. Σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύοντας απαλά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά, προσθέτετε το μείγμα του φουντουκιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, σταματάτε το ανακάτεμα.
5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο. Τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
6. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: Βάζετε την πραλίνα, την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
7.Όταν το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς, το κόβετε σε οριζόντια σε 2 δίσκους. Απλώνετε στον ένα δίσκο το 1/4 της βουτυρόκρεμας. Από πάνω βάζετε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι. Με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα καλύπτετε ολόγυρα και την επιφάνεια της τούρτας. Με αστερωτό κορνέ κάνετε στην επιφάνεια ροζέτες. Ολόγυρα καλύπτετε με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και από πάνω διακοσμείτε με τα φερέρο.

Μαγειρεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2016 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%81%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD-ferrero-rocher/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *