Banana bread με λευκή σοκολάτα και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σκέτο ή με ό,τι τραβάει η όρεξη σου και διαθέτεις στο ντουλάπι σου, αυτό το κέικ μπανάνας είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Αυτή τη φορά το δοκίμασα με λευκή σοκολάτα και καρύδια και ήταν το κάτι άλλο!

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ

  • 2 μπανάνες κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 100γρ. ηλιέλαιο
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 250γρ. μπανάνες ώριμες (2 περίπου)
  • 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 50γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 75γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στη διάσταση του πάτου μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ και τοποθετούμε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλα πλευρά από πάνω και την κομμένη από κάτω. Ραντίζουμε με λίγο από το λάδι και πασπαλίζουμε με 25γρ. από τη ζάχαρη. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε μέσα το ηλιέλαιο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουε με το σύρμα. Σταματάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και παίρνουμε στο χέρι μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας όρθια σε διάφορα σημεία της ζύμης, όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε, έτσι ώστε να βυθιστούν αργά.
  6. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ακόμη. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό.
  7. Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τραβάμε προσεκτικά το χαρτί. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

https://sweetly.gr/2020/09/banana-bread-me-lefki-sokolata-kai-karidia/?fb

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *