Κρέπες με καραμελωμένες μπανάνες και σάλτσα Μεξικάνικης σοκολάτας από το Cookbox !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 170 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά , ξερή
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 μπανάνες πολύ μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Αυτή ή ελαφρώς καυτερή σοκολάτα είναι εύκολο να φτιαχτεί και ταιριάζει πολύ με την γεύση της μπανάνας.

Φτιάχνουμε τη ζύμη για κρέπες (οδηγίες για τη ζύμη  στο : http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/zumes/zumh-gia-krepes

Για την σάλτσα σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι και ανακατεύουμε με το μέλι. Προσθέτουμε την κανέλα και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίζει να βράζει η κρέμα βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Την αφήνουμε να πάρει το άρωμα των μπαχαρικών για 1 ώρα. Στην συνέχεια, βγάζουμε τη πιπεριά και ρίξουμε την βανίλια και την πάπρικα.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Κρατάμε το δοχείο ζεστό μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Για την γέμιση
Λιώνουμε τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα πλατύ κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για 3’. Ρίχνουμε τις φέτες μπανάνας στο κατσαρολάκι, τις καλύβουμε καλά με τη ζάχαρη και το βούτυρο και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

Μοιράζουμε το μίγμα μπανάνας στις κρέπες. Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντάς τις με σοκολάτα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/krepes-me-karamelwmenes-mpananes-kai-saltsa-mexikanikhs-sokolatas


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *