Καρπουζόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ    1/5

 

#tsoulotip: : 1. Προσέχουμε το πάχος της πίτας να είναι περίπου 2 εκ., ώστε όταν κόψουμε σε κομμάτια να μοιάζει με παστέλι. 2. Η καρπουζόπιτα τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. σουσάμι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

100 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες     407    20%
ΒΑΖΑΛίπος    15.7g    22%
ΒΑΖΑKορεσμένα  61.7g   309%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    9.7g    19%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    61.7g   24%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    31g    34%
ΒΑΖΑΑλάτι    0g   0.00%
ΒΑΖΑΙνες    4.2g    18%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
#tsoulotip: : 1. Προσέχουμε το πάχος της πίτας να είναι περίπου 2 εκ., ώστε όταν κόψουμε σε κομμάτια να μοιάζει με παστέλι. 2. Η καρπουζόπιτα τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.Προσθέτουμε σε ένα μπολ το καρπούζι και το σπάμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, ώστε να γίνει κομμάτια. Σουρώνουμε τα υγρά του κι έπειτα, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

2Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25 εκ. και αμέσως μετά πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τη μισή ποσότητα (75 γρ.) σουσαμιού προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
3Απλώνουμε τη ζύμη της πίτας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω από το σουσάμι πιέζοντας τη με τα χέρια, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα σουσαμιού (75 γρ.) και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
4Αφαιρούμε την καρπουζόπιτα από το φούρνο, την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/karpouzopita

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *