#tsoulotip: : 1. Προσέχουμε το πάχος της πίτας να είναι περίπου 2 εκ., ώστε όταν κόψουμε σε κομμάτια να μοιάζει με παστέλι. 2. Η καρπουζόπιτα τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.
1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. σουσάμι
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κανέλα
100 ml ελαιόλαδο
1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.Προσθέτουμε σε ένα μπολ το καρπούζι και το σπάμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης, ώστε να γίνει κομμάτια. Σουρώνουμε τα υγρά του κι έπειτα, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Αφήστε μια απάντηση