Καρπουζόγλυκο ψυγείου από την morfat!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

ΥΛΙΚΑ για ένα πυρέξ διαμ. 24εκ.

Για την καρπουζόπιτα:
800γρ ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
180γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
3 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. μέλι ελαφρώς αραιωμένο σε νερό

Για το ζελέ:
600γρ χυμό καρπουζιού
6 φύλλα ζελατίνης
120γρ ζάχαρη
½ φλιτζ. Γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλο

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη φυτική σαντιγύ:
1 κουτί Morfat Creamy
½ φλιτζ. Γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε στο multi την ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα ου σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45’. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να κρυώσει. Για να φτιάξετε τον χυμό καρπουζιού: Πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε τον καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε χαμηλή φωτιά. Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά τον δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και αφού έχετε ετοιμάσει το Morfat Creamy γαρνίρετε με ροζέτες το γλυκό και το παγώνετε στο ψυγείο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *