Ανάλαφρη τούρτα με κρέμα και φράουλες, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για μια ανάλαφρη τούρτα με κρέμα και φράουλες για όλες τις περιστάσεις. Ελαφριά, ζουμερή, θυμίζει άνοιξη, καλοκαίρι. Απολαύστε τη…

 

 

 

Χρόνος: 45 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας ή φτιάξτε το δικό σας (βλέπε συνταγή εδώ ή εδώ)
  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 660 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη (σε δύο μέρη 125 + 125)
  • 3 καψουλίτσες βανίλιες
  • μια καλή πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το παντεσπάνι: Ξεκινήστε από τη παρασκευή του παντεσπανιού σε περίπτωση που φτιάξετε δικό σας. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες με τη βοήθεια ενός μεγάλου οδοντωτού μαχαιριού.
  2. Εναλλακτικά παίρνετε 2 αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης και μοιράζετε ισόποσα το μείγμα για το παντεσπάνι. Σε αυτή τη περίπτωση ο χρόνος ψησίματος θα μειωθεί στα 13-15 λ (ανάλογα με τον φούρνο σας) ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
  3. Για τις φράουλες: Πλένετε τις φράουλες. Κόβετε τις μισές στα 2 και τις κρατάτε στην άκρη για διακόσμηση. Κόβετε τις άλλες μισές στα 4 και τις βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τα 125 γρ. ζάχαρη και το κονιάκ.
  4. Τις μαγειρεύετε για 5-6 λ σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχετε τα κομμάτια φράουλας σε αρκετό σιρόπι αλλά όχι «νερό». Τις κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι, ανακατεύετε και να τις βάζετε, σε μπολ, στο ψυγείο να παγώνουν.
  5. Για τη κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ  το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη (125 γρ) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι. Βάζετε περιμετρικά  τις μισές φράουλες που κρατήσατε για διακόσμηση, με το κομμένο τμήμα προς τα κάτω, τη μία δίπλα στην άλλη σαν στεφάνι στα όρια του παντεσπανιού.
  7. Πιο μέσα στρώνετε το μισό από το μείγμα φράουλας που φτιάξατε και από πάνω στρώνετε το 1/3 από την κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τοποθετώντας τις άλλες μισές φράουλες γύρω περιμετρικά, το άλλο μισό γλυκό στο κέντρο και από πάνω το άλλο 1/3 κρέμα.
  8. Τέλος βάζετε το τελευταίο παντεσπάνι και στρώνετε ισομερώς από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε προαιρετικά με φρέσκες φράουλες.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/analafri-tourta-me-krema-ke-fraoules/?fbc

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *