Εύκολη Λεμονόπιτα, από την καταπληκτική ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Η Λεμονόπιτα για μένα ήταν πάντα από μικρή ηλικία το νούμερο ένα στις προτιμήσεις μου για γλυκό….Η ξινή γεύση σε συνδυασμό με την γλυκιά πάντα με μάγευε…έχει δυο όψεις αυτό το γλυκό , όπως και η ζωή ….την ξινή πλευρά αλλά και την σκέτη γλύκα…Εμείς στην ζωή θα επιλέξουμε την γλυκιά γεύση των πραγμάτων και την ξινή γεύση μόνο στην λεμονόπιτα !
Λεμονόπιτα λοιπόν με τραγανή βάση μπισκότου, με βελούδινη κρέμα που ψήνεται στο φούρνο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους!
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην την φας όλη !
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
420γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220γρ (μαλακό) Βούτυρο
100γρ Ζάχαρη ΆχνηΓια την γέμιση
3 Αυγά
250γρ Ζάχαρη
1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
Ξύσμα Λεμόνι από 1 λεμόνιΦρέσκο χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
4 κουτ σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΓια σερβίρισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της βάσης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια ,αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.Την απλώνουμε σε ταρτιέρα 25 εκ. διάμετρο (αφού την έχουμε βουτυρώσει και πασπάλισει με αλεύρι) να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά, την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά για 3 λεπτά , προσθέτουμε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημένη βάση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία!
Αφήστε μια απάντηση