Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και τους κρόκους.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα με το γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνει ζύμη.
- Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
- Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 26 εκατοστών με αντοκολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την χλιαρή κρέμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Προαιρετικά κρατάμε λίγη κρέμα και σερβίρουμε μαζί με το κέικ.
Αφήστε μια απάντηση