Λικέρ λεμόνι (λιμοντσέλο), από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Αν δεν είναι το πιο αγαπημένο λικέρ, τότε είναι το πιο χωνευτικό. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο δείπνο. Και πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα λιμοντσέλο με τριμμένο πάγο;
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού γεμάτες
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας
Για το σιρόπι
- 200ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τo ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
http://www.sweetly.gr/2016/12/liquer-lemoni-limoncello/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cocktail Mojito με ρούμι από καρύδα ( coconut rum), από το mysoda.gr!
Λικέρ καφέ από την Bianka και τις ¨"Μαγειρικές Διαδρομές"!
Λικέρ κεράσι, από την Αργυρώ μας!
Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι- Cherry or Sour Cherry Liqueur, by Akis and akispetretzikis.com!
Καταπληκτικό Λικέρ Σοκολάτα από την Bianka και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Mastic Mojito by VIAP-MENTEL!
Αφήστε μια απάντηση