Λικέρ λεμόνι (λιμοντσέλο), από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν δεν είναι το πιο αγαπημένο λικέρ, τότε είναι το πιο χωνευτικό. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο δείπνο. Και πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα λιμοντσέλο με τριμμένο πάγο;

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού γεμάτες
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας

Για το σιρόπι

  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη

 

limoncello-9edited-min

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τo ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
  2. Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  4. Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

 

 

http://www.sweetly.gr/2016/12/liquer-lemoni-limoncello/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *