Λικέρ λεμόνι (λιμοντσέλο), από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Αν δεν είναι το πιο αγαπημένο λικέρ, τότε είναι το πιο χωνευτικό. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο δείπνο. Και πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα λιμοντσέλο με τριμμένο πάγο;
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού γεμάτες
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας
Για το σιρόπι
- 200ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τo ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
- Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
http://www.sweetly.gr/2016/12/liquer-lemoni-limoncello/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λικέρ καραμέλας από την Bianka και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Mastic Mojito by VIAP-MENTEL!
6 Κοκτέιλ με λιγότερες από 150 Θερμίδες από την Κωνσταντίνα Καρασούλη, Κλινική Διαιτολόγο – Διατρ...
Σοκολατάκια με γέμιση λικέρ τύπου Mabel, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Cuba Libre από τον Άκη Πετρετζίκη και το coolnews.gr!
Mojito με ρόδι, από το koolnews.gr!
Αφήστε μια απάντηση