Γλυκό του κουταλιού πατάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!







Ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο γλυκό πατάτα, που θα σας εντυπωσιάσει!
ΒΑΖΑ: 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ; 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1.700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 lt νερό
1 φύλλo αρμπαρόριζας
1 πρέζα σαφράν, σε σκόνη
Χυμό από 1 λεμόνι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κατόπιν, μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
3 Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία προσθέτουμε τις πατάτες, τη ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα, τα καρύδια, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4 Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό.
5 Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, το αποθηκεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα ή σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για να μην καραμελώσει το γλυκό. 2. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, ώστε να αποβάλλουν το άμυλο και να μη λιώσουν κατά το βράσιμο.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gluko-tou-koutaliou-patata











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φιρίκι γλυκό του κουταλιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Κέικ με ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη κ...
Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι (VIDEO), από το foodaholics.gr!
Cheesecake με καρύδια και γλυκό του κουταλιού, από το icookgreek.com!
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Πέτρο Συρίγο!
Γλυκό του κουταλιού καρότο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση