Γλυκό του κουταλιού πατάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο γλυκό πατάτα, που θα σας εντυπωσιάσει!
ΒΑΖΑ: 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ; 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1.700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

1 lt νερό

1 φύλλo αρμπαρόριζας

1 πρέζα σαφράν, σε σκόνη

Χυμό από 1 λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  400  20%
ΒΑΖΑΛίπος   4.5g   6%
ΒΑΖΑKορεσμένα  0.3g   2%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   2.6g   5%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  93.6g   36%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   85.7g   95%
ΒΑΖΑΑλάτι   0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες   1.7g    7%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Γλυκό του κουταλιού πατάτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2 Κατόπιν, μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
3 Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία προσθέτουμε τις πατάτες, τη ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα, τα καρύδια, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4 Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό.
5 Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, το αποθηκεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα ή σερβίρουμε.

#tsoulotip: 1. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για να μην καραμελώσει το γλυκό. 2. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, ώστε να αποβάλλουν το άμυλο και να μη λιώσουν κατά το βράσιμο.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gluko-tou-koutaliou-patata

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *