Φιρίκι γλυκό του κουταλιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

2.400 γρ καθαρισμένα φιρίκια ( γύρω στα 50-60 φιρίκια)

1 φλυτζάνι χυμό λεμόνι

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλάτι

2 κιλά ζάχαρη

1800 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

3 βανίλιες

1 φλιτζάνι ασπρισμένο αμύγδαλο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε και καθαρίστε τα φιρίκια σας με το ειδικό εργαλείο.

Βάλτε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα  νερό, ρίξτε τον χυμό λεμόνι και το αλάτι και ανακατέψτε

να διαλυθούν..

Βάλτε μέσα τα καθαρισμένα φιρίκια και τοποθετήστε από πάνω ένα βαρύ πιάτο που θα τα κρατάει βυθισμένα στο διάλυμα του νερού-λεμονιού-αλατιού .. Αφήστε τα εκεί για 2 ώρες ..

 

Βάλτε μέσα σε κατσαρόλα την ζάχαρη, 1800 ml νερό , την γλυκόζη και τις βανίλιες.

Βάλτε την σε μέτρια φωτιά .

Ξεπλύντε καλά τα φιρίκια και ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα μόλις λιώσει η ζάχαρη,

Τα βράσαμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι που  μαλάκωσαν..

 

 

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε τα φιρίκια μέσα στο σιρόπι όλη την νύχτα .

Την επόμενη μέρα βγάλτε τα φιρίκια από το σιρόπι και βράστε  και να δέσει το σιρόπι

άλλα 25-30 λεπτά ..

Ρίξτε μέσα τα φιρίκια μαζί με τα αμύγδαλα και βάλτε τα να πάρουν μια βράση .

Φυλάξτε το γλυκό σας σε αποστειρωμένα βάζα.

Σερβίρετε μαζί με τα αμύγδαλα .

 

 

…ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=29500
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *