“Χειμωνιάτικο” κέικ με μήλα, αποξηραμένα φρούτα , κανέλα και τρούφα σοκολάτας, από το “Taste of life by Betty”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Τα υλικά , οι γεύσεις και τα αρώματα του χειμώνα είναι τουλάχιστον γοητευτικά….απαραίτητα δε , τα μπαχαρικά…Tο μήλο από την άλλη , είναι ο βασιλιάς των χειμωνιάτικων φρούτων…όλα αυτά μαζί αν τα “παντρέψει” κανείς σε ένα αφράτο και ζουμερό κέικ δεν έχει παρά να αφεθεί στην απόλαυσή του , εκείνα τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα με μια κούπα ζεστό τσάι στο χέρι…Tέλος το αλεύρι ολικής άλεσης , η καστανή ζάχαρη και η τρούφα σοκολάτας συμπληρώνουν τη συνταγή με τον καλύτερο τρόπο…Δείτε το:

Υλικά :
250 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
1 κ.γλ. μπέικιν
130 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (100γρ.)
3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κούπα ψιλοκομμένα , αποξηραμένα βερύκοκα + σταφίδες + κράνμπερις
1 κ.γλ. κανέλα
Λίγη άχνη για το τέλος

 

Εκτέλεση :
-Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπέικιν και προσθέτουμε την τρούφα , ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα και τα αποξηραμένα φρούτα και τέλος την κανέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μπωλ κατά μέρος.
-Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και το γιαούρτι.
-Ενώνουμε τότε το μίγμα του μπωλ (με τα φρούτα και το αλεύρι) με το δεύτερο μίγμα (του μίξερ) και τα ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
-Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ , μέτριου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (κάνουμε τη δοκιμή με τη λάμα του μαχαιριού).
-Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει. Τέλος το μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Καλή επιτυχία….

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *