Γρήγορα μηλοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
2 κόκκινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες
1 φύλλο σφολιάτας
3 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας με τη μεγαλύτερη πλευρά του να κοιτάει προς τα εμάς.
2Με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού, κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια και ύστερα σε δύο κάθετα στη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε 6 λωρίδες.
3Παίρνουμε μία λωρίδα ζύμης, τοποθετούμε 5-6 ροδέλες από τα μήλα στη μέση της επιφάνεια της, τα οποία απέχουν 2 εκ. προς τα έξω και τα πασπαλίζουμε με λίγο κάνελα.
4Διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια τη ρολάρουμε προσεκτικά δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.
5Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με έξι θήκες, τις αλευροβουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα τα μηλοπιτάκια.
6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
7Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
8Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε τα μηλοπιτάκια πιο τραγανά, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσουμε






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Pasta flora -Μηλόπιτα από την Ανδριάννα και το ""Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andria...
Νηστίσιμα Cookies με αβοκάντο και πράσινο μήλο, από το "Όλα Νηστίσιμα"!
"Ένα μήλο την ημέρα τη χοληστερόλη κάνει πέρα", από τις Διαιτολόγους-Διατροφολόγους Γεωργία Ίσαρη, Γ...
Καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μηλόπιτα, από τον 'Αρη και το Νεανικόν!
Σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με μήλο και καρύδι, από την Λένια και τις Veggie Sisters!
Αφήστε μια απάντηση