Μαρμελάδα μούσμουλο, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

Υλικά

1320 γρ καθαρή σάρκα φρούτου

1000 γρ ζάχαρη λευκή

1 φλυτζάνι νερό

1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

2 βανίλιες

χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

Πλύντε  καλά τα Μούσμουλα.

Καθαρίστε τα  από το εξωτερικό  φλούδι τους και αφαιρέστε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές μεμβράνες με ένα μαχαιράκι . Αφαιρέστε επίσης  τα μέρη που είναι χτυπημένα .

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Βάλτε τα  σε μια κατσαρόλα και ρίξτε  τη ζάχαρη.

Αφήστε τα για μια ολόκληρη νύχτα για να  βγάλουν τα υγρά τους.

Βγάλτε τα από το ζουμιά τους και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ ..

Εγώ άφησα και κάποια κομμάτια ολόκληρα .. Μου αρέσει να τα βρίσκω μέσα στην μαρμελάδα.

Ρίξτε τα πάλι μέσα στο ζουμί τους , προσθέστε το νερό και βάλτε τα να βράσουν 

Προεπισκόπηση εικόνας

Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώστε την φωτιά  και συνεχίστε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα .

Αφαιρέστε  τους αφρούς από τα  πλάγια της κατσαρόλας για να γίνει διάφανη.

Ανακατέψτε  με ξύλινη κουτάλα για να μη πιάσει. Προς το τέλος χρειάζεται συνεχές ανακάτεμα.

Δοκιμάστε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα σας βγάζοντας  λίγη σε ένα πιατάκι.

Απλώστε την και αφήστε να κρυώσει.

Με το δάκτυλο σας η με ένα κουταλάκι  τραβήξτε μια γραμμή ενδιάμεσα ..

Αν δεν ενωθούν τα 2 μέρη της μαρμελάδας τότε είναι έτοιμη.

Μόλις είναι έτοιμη προσθέστε τον χυμό, την γλυκόζη  και τις βανίλιες.

Αφήστε να κοχλάσει 2-3 λεπτά και τραβήξτε την από την φωτιά .

Αφήστε να κρυώσει  κανένα δεκάλεπτο . Βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα.

Αναποδογυρίστε τα  μέχρι να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος ..

Κάθε φορά που θα ανοίγετε ένα βάζο μαρμελάδας το διατηρείτε μετά στο ψυγείο..

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

https://koykoycook.gr/?p=28708



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *