Μαρμελάδα σταφύλι, από την Luise και το radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμη, εύκολη, πρωτότυπη μαρμελάδα με ιδιαίτερη γεύση και εντυπωσιακό χρώμα. Η συνταγή μπορεί να γίνει εκτός από κόκκινα και με άσπρα σταφύλια. Από το radicio.com.
4.5 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 1400 γρ. μαρμελάδα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 50 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

Υλικά συνταγής:
Άσπερμα κόκκινα ή μαύρα σταφύλια: 1 κιλό
Ζάχαρη: 750 γρ.
Νερό: 1/4 κούπας

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και μαδάτε τις ρόγες από τα κοτσάνια.
2. Βάζετε τις ρόγες, μαζί το νερό σε κατσαρόλα και τα βάζετε στη φωτιά να βράσει. Σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά, να αρχίσουν οι ρόγες να ανοίγουν (επειδή τα σταφύλια, αν και άσπερμα, μπορεί να έχουν μικρά σποράκια, σε αυτό το στάδιο θα τα δείτε να επιπλέουν. Με ένα κουτάλι μπορείτε να τα αφαιρέσετε).
3. Προσθέτετε σιγά – σιγά την ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει.
4. Συνεχίζετε να βράζετε την μαρμελάδα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, να φτάσει τους 104 βαθμούς κελσίου).
5. Γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνετε και αφού κρυώσουν τα φυλάτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα τα φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μαγειρεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2014 από την Luise

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *