Μαρμελάδα εσπεριδοειδών, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν  αλείψετε αυτή τη χειμωνιάτικη μαρμελάδα πάνω σε βουτυρωμένο ψωμί ή κρουασάν για να συνοδεύσετε τον πρωινό καφέ σας η μέρα θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο. Αν πάλι αποφασίσετε να φτιάξετε μαζί της μια πάστα φλώρα ή να αλείψετε ένα κομμάτι παντεσπάνι πριν το τυλίξετε σε ρολό, θα εισπράξετε χαρά, ενθουσιασμό και πολλά γλυκά φιλιά απ’ τους αγαπημένους σας.

 Υλικά για 2-3 μεγάλα βάζα 

  • 10 πορτοκάλια μόνο η ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
  • 4 μανταρίνια μόνο η ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
  • 2 λεμόνια μόνο η ψίχα χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
  • Φλούδες από 2 μανταρίνια
  • φλούδες από 2 πορτοκάλια κομμένες προσεκτικά με το μαχαιράκι πάνω πάνω χωρίς το άσπρο μέρος
  • φλούδες από 2 λεμόνια κομμένες προσεκτικά με το μαχαιράκι πάνω πάνω χωρίς το άσπρο μέρος
  • 1.200γρ. ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • χυμό από 1 λεμόνι

marmeladaesperidoeidon4edited

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε και βράζετε την ψίχα των εσπεριδοειδών μαζί με νερό για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Κρατάτε λίγο από το νερό τους.
  2. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών για 10 λεπτά. Αλλάζετε νερό και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3 φορές και τέλος πετάτε το νερό και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή τις κόβετε σε μπαστουνάκια.
  3. Βάζετε τη βρασμένη ψίχα, τις διπλοβρασμένες και πολτοποιημένες φλούδες, την κανέλα, τον αστερειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο από το νερό της βρασμένης ψίχας που κρατήσατε, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια ωραία μαρμελάδα. Στην τελευταία βράση προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού.
  4. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο ακόμα είναι καυτή. Ασφαλίζετε αμέσως τα βάζα με καπάκι, τα γυρίζετε ανάποδα και αφήνετε να κρυώσουν έτσι αναποδογυρισμένα,
marmelada esperidoeidon3edited
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *