Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (Με στέβια) – Sugarfree apricot jam (with Stevia) ,by the Veggie Sisters!
Η παρασκευή μαρμελάδας είναι για μένα μια μαγική ιεροτελεστία που ανακάλυψα πριν 4 χρόνια! Λατρεύω αυτή την διαδικασία παρά την φασαρία που έχει. Με χαλαρώνει να συλλέγω τον καρπό που μου χαρίζει η φύση, να τον πλένω, να τον κάνω μαρμελάδα κ να γεμίζω τον τόπο με βαζάκια! Νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο αιχμαλωτίζω το άρωμα του φρούτου για να μας συντροφεύσει μήνες μετά, όταν θα έχει αλλάξει η εποχή κ θα ανοίξουμε το βαζάκι. Ε, ναι, το παραδέχομαι, συγκινούμαι, όταν ανοίγω μες στο καταχείμωνο το βάζο με την μαρμελάδα βερίκοκο κ μοσχοβολά καλοκαιράκι! (δεν θέλω κοροιδίες, είμαι καρκινάκι κ συγκινούμαι εύκολα, εντάξει;). Επίσης, μαρμελάδα κάνω μόνο με καρπό από δικά μας δέντρα ή από πεσκέσι. Ποτέ αγοραστό!
Πρόσφατα λοιπόν σκεφτόμουν να πειραματιστώ με εκδοχή μαρμελάδας χωρίς ζάχαρη. Μετά κ από δική σας προτροπή αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια. Έγινε νόστιμη, έμεινα ικανοποιημένη. Για να είμαι 100% ειλικρινής, προτιμώ αυτή με την ζάχαρη, αλλά για όσους την αποφεύγουν είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω διαβήτη θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση.
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα! Μουάτς!
Υλικά για 2 μικρά βαζάκια:
1 κιλό βερίκοκα (χωρίς κουκούτσια)
7 κ.σ. στέβια με αναλογία 1/3
1 κ.γ. αγάρ αγάρ
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
Πλένω τα βερίκοκα, βγάζω τα κουκούτσια κ τα κόβω σε κομματάκια.Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την αρμπαρόριζα κ τα βάζω στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνω την φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από 15 λεπτά προσθέτω το αγάρ αγάρ κ ανακατεύω να διαλυθεί. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, αφαιρώ τα φύλλα κ ρίχνω την στέβια κ τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Μην περιμένετε να πήξει πολύ. Εξάλλου, θα πήξει κ μέσα στα βαζάκια. Τοποθετώ την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Το αγάρ-αγάρ είναι μια σκόνη που παράγεται από φύκια και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Sugarfree apricot jam
Good morning, dear friends! I am a huge jam fan! I love spreading them on good quality bread and I really enjoy them. My favourite jam is made with apricots. When I make this jam, I feel like capturing the taste of summer in a jar! This time I wanted to healthify it by using an alternative sweetener and make it sugarfree. So I opted for stevia. I liked the result although to be 100% honest with you, I prefer the sugar version. But for those who avoid sugar for health/diet reasons (such as diabetes) I think it is a brilliant choice and I am sure they will enjoy it.
Happy new week everyone!
Ingredients (yields 2 small jars):
1 kg apricots (without kernels)
7 Tbsp stevia (1/3)
1 tsp agar agar
1 Tbsp lemon juice
2-3 pelargonium leaves
Instructions:
Wash, depit and chop apricots. Place them in a large pot and bring them to a boil on medium heat and keep stirring with a wooden laddle. After 15 minutes add stevia and then agar agar. Stir well. When jam starts to get thick, pour lemon juice and stir for a while. Remove from heat and empty hot jam in sterilised jars. Turn them upside down. When open, store in the fridge. Enjoy! .
Αφήστε μια απάντηση