Φανταστικά μηλοπιτάκια, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η Χιονάτη έφαγε ένα μήλο και λιποθύμησε…
Αν όμως δοκίμαζε αυτά εδώ τα μηλοπιτάκια, ούτε πρίγκιπα θα περίμενε να τη φιλήσει, ούτε παραμύθι θα γραφόταν!

Γιατί μιλάμε για τα πιο ωραία μηλοπιτάκια που έχω φτιάξει ποτέ!
Καραμελωμένα μήλα με κανέλα, σταφίδες, τυλιγμένα σε ζύμη αφράτη, που λιώνει στο στόμα σαν χάδι.

Ο πρίγκιπας μπορεί να άργησε, αλλά τα μηλοπιτάκια αυτά έρχονται ακριβώς στην ώρα τους! ✨
Κι αν τα δοκιμάσεις, θα πάθεις ό,τι έπαθε και η Χιονάτη… μόνο που εδώ, λιποθυμάς από νοστιμιά!

12 μηλοπιτάκια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 

225γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

60γρ. λάδι

30γρ. γιαούρτι (1,5 κ.σ.)

120γρ. άχνη ζάχαρη

30γρ. κορν φλάουρ (3 κ.σ.)

1 αυγό + 1 κρόκος

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ υγρή βανίλια

540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4 μικρά μήλα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)

120 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. βούτυρο

40 γρ. σταφίδες

 

https://www.facebook.com/reel/1774301016537511

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.Φτιάχνουμε τη ζύμη: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο, συνεχίζουμε το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι ,το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το λάδι και το μπέικιν πάουντερ. Σιγά σιγά ενσωματώνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και  βάζουμε το μισό κομμάτι στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και πλάθουμε 12 μπαλάκια 55 γρ. το καθένα (θα βγουν 12 μεγάλα μηλοπιτάκια). Τα πιέζουμε με ένα ποτήρι ώστε να σχηματιστούν δισκάκια. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση. Παίρνουμε την άλλη μισή ζύμη, την τρίβουμε στον τρίφτη και καλύπτουμε καλά τα μηλοπιτάκια από πάνω. Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρισμα: Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

https://elenacooks.gr/?p=21562

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *