Υλικά:
180 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. χυμό πορτοκαλιού
450 γρ. ζάχαρη για τη ζύμη + 50 γρ. για τα μήλα
4 μεσαία αυγά
400 αλεύρι φαρίνα
μήλα, όποια ποικιλία προτιμάμε
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2 βανίλιες

Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) και τη ζάχαρη, δηλαδή τα 50 γρ.. Ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι να μην χτυπηθούν τα μήλα μας.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα 400 γρ. φαρίνα και τις δύο βανίλιες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας ή μια φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης στο ταψί μας (περίπου το 1/3). Κάνουμε μια στρώση με το μίγμα των μήλων και από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάμε το ταψί στην επιφάνεια εργασίας για να καθίσουν τα μήλα και να κλείσουν τα κενά.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όσο για τις φλούδες; Υπάρχουν 5 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες των μήλων.