Halloween: Σοκολατένια γλειφιτζούρια με μήλο, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!

Ποσότητα:5-6 γλειφιτζούρια

Επίπεδο: Easy

Συστατικά

1 μεγάλο κόκκινο μήλο

200 γρ ΙΟΝ patisserie cover cream κακάο

200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

Οδηγίες

1.Κόβουμε το μήλο ακριβώς στη μέση και μετά από έξω προς τα μέσα σε φέτες. Το μικρό κομμάτι και από τις δυο ακριανές πλευρές δεν θα το χρησιμοποιήσουμε.

2.Στην κάτω μεριά στο κέντρο καρφώνουμε ένα ξυλάκι παγωτού.

3.Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.

4.Παίρνουμε μια συσκευασία ΙΟΝ patisserie cover cream κακάο και την τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1- 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

5.Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψάκι.

6.Βουτάμε τα μήλα μας τα μισά μέσα στη λευκή σοκολάτα και τα υπόλοιπα στη ΙΟΝ patisserie cover cream.Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.

7.Σε δυο μικρές σακούλες ζαχαροπλαστικής βάζουμε 3 κ.σ στη μια λευκή σοκολάτα και στην άλλη σακούλα ΙΟΝ patisserie cover cream. Κόβουμε ελάχιστα την άκρη και πάμε στα μήλα μας στα σοκολατένια, κάνουμε κύκλους από μέσα προς τα έξω. Ο πρώτος κύκλος είναι μικρός, ο επόμενος μεγαλύτερος και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στην άκρη του μήλου. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και στα άσπρα μήλα με τη μαύρη σοκολάτα. Μέτα με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές απο το κέντρο προς τα έξω.

8.Βάζουμε τα γλειφιτζούρια μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Μερίδες : 5-6

Έτοιμο σε : 240 Λεπτά

 

Σχετικά με το Σεφ

Αριάδνη Πούλιου

Αριάδνη Πούλιου

Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …

Περισσότερα για τον σεφ…

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *