Τηγανίτες (νηστίσιμες) με μήλα , από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

Λαχταριστές και αφράτες τηγανίτες που κρύβουν μέσα τους ροδέλες από μαλακά μήλα με επικάλυψη από μέλι, καρύδια και κανέλα χωρίς γαλακτοκομικά ιδανικές για τα Κυριακάτικα πρωινά ή για το σνακ των παιδιών.
ΜΕΡΙΔΕΣ   4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   20λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ   30λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ   50λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τα μήλα:

  • 3 – 4 τεμ. μήλα κόκκινα ώριμα και σφιχτά

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα:

  • ελαιόλαδο ελαφρύ ή ηλιέλαιο
  • μέλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • λίγη κανέλα σε σκόνη

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα λείο χυλό χωρίς κομπαλάκια. Αφήνουμε το χυλό στην άκρη μέχρι να τον χρειαστούμε.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1εκ. περίπου. Με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτή) αφαιρούμε τα κουκούτσια που υπάρχουν στο κέντρο . Αν δεν διαθέτουμε το ειδικό εργαλείο, τότε περιστρέφουμε ένα μυτερό μαχαίρι γύρω από το κέντρο κάθε ροδέλας μήλου για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
  • Στη συνέχεια βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ώστε η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση περίπου και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις το λάδι αρχίσει να αχνίζει παίρνουμε μια μια ροδέλα μήλου και την βουτάμε στο χυλό έτσι ώστε να καλυφθεί από όλες τις μεριές . Αφήνουμε να στάξει 2 λεπτά στο μπολ και με προσοχή την βάζουμε στο λάδι.
  • Κάθε φορά βάζουμε 2 ροδέλες και τις τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί κρούστα από την μια μεριά. Με ένα πιρούνι γυρίζουμε τις ροδέλες και από την άλλη μεριά για να ροδίσουν ομοιόμορφα άλλα 2 λεπτά περίπου.
  • Με τη βοήθεια μια τρυπητής κουτάλας τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τηγανίτες μήλου.
  • Όταν είναι όλες έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι, καρύδια και κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.

 

https://tinyurl.com/3737afaa

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *